Sfaturi practice pentru nunta
Nunta voastra trebuie sa fie asa cum ati visat, fara nici un detaliu lipsa. Pentru aceasta insa aveti multe lucruri de facut si este bine sa cereti ajutorul rudelor si prietenilor acolo unde se poate.
Pentru a evita aparita unor eventuale neplaceri ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi practice pentru nunta voastra.
1. Sa incepem cu lista de invitati. Mai intai interesati-va care este in medie numarul de invitati care pot veni intr-un local, pentru a putea aprecia care este in medie numarul de invitati pe care ii puteti avea. Ideal ar fi sa aveti deja stabilit localul unde veti organiza petrecerea de nunta, astfel veti sti care este numarul de locuri pe care le aveti la dispozitie. Acum, ca stiti cate persoane maxim puteti invita, incepeti intocmirea listei. In dreptul fiecarei persoane pe care o notati adaugati o liniuta daca acea persoana o doriti obligatoriu prezenta, doua liniute daca o doriti mult si trei liniute daca acea persoana poate lipsi dintre invitati. Rugati-va si parintii sa faca acelasi lucru privind invitatii pe care acestia ii vor dori la nunta. Selectati apoi, in ordinea prioritatilor, persoanele carora le veti trimite invitatii.
2. In ceea ce priveste alegerea restaurantului trebuie sa stiti ca sefii de sala exagereaza uneori numarul maxim de persoane pe care le pot primi, astfel ca ar fi bine ca voi sa luati in considerare cam 85-90% din numarul maxim de persoane declarat de ei.
3. Nu cumva sa iti cumperi rochia de mireasa inainte sa alegi pantofii. Rochia trebuie probata impreuna cu pantofii pe care ii vei purta in ziua nuntii, astfel nu vei avea o rochita mai lunga ori mai scurta. Daca totusi ai achizitionat deja rochia, probeaz-o cu mai multi pantofi si noteaza inaltimea tocului in care aratai cel mai bine. Vei cauta apoi pantofi cu aceiasi inaltime.
4. Un amanunt important care de multe ori este trecut cu vederea: momentul in care iti cumperi rochia de mireasa. Multe femei care au trecut prin experienta casatoriei au sustinut ca in apropierea nuntii, cu doua-trei luni inainte, slabesc ori iau kilograme in plus, astfel ca talia li s-a modificat. Tocmai de aceea este recomandat sa iti iei rochia de mireasa nu mai devreme de doua luni inainte de nunta.
5. Nu programati cununia civila in alta zi decat cea religioasa doar daca nu aveti rude din alte localitati, pentru ca altfel acestora le va fi foarte greu sa ajunga, sa se cazeze etc.
6. Ca tot vorbim de invitati din alte localitati, ati putea inchiria pentru acestia cateva microbuse care sa ii aduca exact acolo unde va cununati, neriscand sa se rataceasca vreun nuntas. Ba chiar ati putea alege ca petrecerea de nunta sa se desfasoare undeva in afara localitatii. Veti fi surprinsi sa aflati cat de frumoase sunt aceste localuri si cat de ieftine.
7. Nu va programati cununia civila prea devreme, veti avea nevoie de timp sa va imbracati, sa dormiti putin mai mult in acea dimineata caci urmeaza ore destul de agitate. Ar fi de recomandat sa lasati un interval de cinci ore intre cununia civila si cea religioasa. Acest timp va fi suficient sa va scimbati si sa revizuiti activitatile ce urmeaza.
8. Cand mergeti la cumparaturi nu uitati de accesorii, mai ales de cele ale mirelui. Adesea cuplurile uita sa cumpere si butonii pentru mire.
9. In dimineata nuntii trebuie neaparat sa mancati ceva, macar inaintea cununiei religioase, caci, din cauza emotiilor si pe stomacul gol nu putine au fost cazurile cand unul dintre insuratei a lesinat.
10. Planificati atent toate sarcinile pe care le veti avea in minunata zi si notati-le pe o hartie, eventual veti rescrie o lista in care sarcinile sa fie trecute si in ordinea desfasurarii lor. Mergeti apoi cu listuta la cei apropiati si notati ce activitati preiau ei ori rugati-i sa va ajute acolo unde considerati ca nu veti face fata.
11. Stabiliti dinainte, dupa ce aveti confirmarea celor care vor veni la nunta, cum vor sta invitatii asezati la masa in asa fel incat sa se cunoasca intre ei. Cereti ajutorul parintilor mai ales cu privire la persoanele care vin din partea lor.
12. Incercati sa nu alegeti rude apropiate pentru impartirea sampaniei si a piscoturilor, caci acestea vor fi prinse de eveniment la fel de mult ca si voi. Mai bine rugati niste prieteni ori atribuiti aceasta responsabilitate cavalerilor si domnisoarelor de onoare.
13. Pnetru o atmosfera de neuitat fiecare trebuie sa se distreze. Pentru a-i aduce pe toti pe ringul de dans, indiferent de varsta, vorbiti cu Dj-ul ori cu formatia sa cante si melodii lente, astfel veti aduce pe ring toate cuplurile, indiferent de varsta. Incercati si melodiile care se danseaza in grup, horele, sigur vor avea succes.
14. Pentru a nu pierde timpul in dimineata de dupa nunta cu numaratul banilor primiti, notati la timp pe fiecare plic persoana si numarul banilor. In felul acesta calculele vor fi mult usurate.
15. Un gest frumos pentru invitati si o amintire excelenta pentru voi ar fi o fotografie cu fiecare invitat (ori cuplu). Acest gest va fi mult apreciat si chiar le puteti face o copie invitatilor cu fotografia lor. Cand se taie tortul puteti trece cu un pahar de sampanie prin cercul in care s-au strans invitatii, ciocnind cu fiecare in parte, avand astfel ocazia sa le multumiti ca v-au fost alaturi intr-o seara de neuitat pentru voi.