Concept accesorii nunta
pantofi de mireasa lasting events 02 727x409 - Pantofi de mireasa pictati manual

Pantofi de mireasa pictati manual

Daca tot este la moda sa iti personalizezi intreaga nunta cu o anume tematica, cu anumite culori si accesorii specifice, de ce nu ti-ai personaliza si pantofii de mireasa pe care ii vei purta in cea mai frumoasa zii din viata ta?

Fie ca ii alegi albi sau orice alta culoare, poti picta sau poti ruga pe cineva sa iti picteze pe pantofi diferite imprimeuri care se regasesc in tema nuntii tale. De exemplu, daca tema nuntii tale este „floarea-soarelui” poti picta pe pantofiori aceste minunate flori. Daca penele de paun se regasesc in aranjamentele de nunta, poti picta pene de paun pe pantofi, sau de ce nu, poti scrie niste declaratii de dragoste minunate: „I love You! „, „Je t’aime!”, „Ich liebe dich!”, „Ti amo!”, „Ek is lief vir jou!”, „Te dua!”sau un simplu „I DO”! Bineinteles, cu putina imaginatie vor iesi niste pantofi unicati si de mare efect pe care toata lumea ii va admira!

Acesti pantofi de mireasa se mai pot purta si dupa eveniment la diferite evenimente!

pantofi de mireasa lasting events 01 727x409 - Pantofi de mireasa pentru miresele care vor sa straluceasca

Pantofi de mireasa pentru miresele care vor sa straluceasca

Orice mireasa trebuie sa staluceasca la nunta ei. Mai jos va prezentam cateva aspecte, foarte importante, prin care poti afla cum sa fii in trend cu moda si sa porti o pereche de pantofi care sa iti completeze tinuta. Iti recomandam sa alegi cei mai frumosi pantofi de mireasa si fii unica intr-un moment cu adevarat special, precum propria ta nunta. Opteaza pentru modelele elegante, deosebite, care vor atrage privirile tuturor!

Cum sa iti alegi pantofii de mireasa
Daca nu stii exact ce modele sa alegi, insa stii ca iti doresti sa ai o pereche superba de pantofi de mireasa, cel mai bine e sa fii deschisa si sa iei in considerare toate variantele din ofertele disponibile. Desi acestea par infinite, iata ca acum ai o lista cu cei mai frumosi pantofi de mireasa care sa te inspire in alegerea ta.

Odata aleasa rochia si alte accesorii pe care le vei asorta pe langa rochia de mireasa, cautarile in ceea ce priveste pantofii de mireasa, pot deveni mai usoare sau din contra, mai complicate. Si fiindca bugetul nu este intotdeauna atat de permisiv cum ne-am dori, pantofii de mireasa pe care ii alegem trebuie sa aiba preturi rezonabile. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in calcul, precum alegerea pantofilor de mireasa in functie de lungimea rochiei, dar si a modelului acestora in functie de materialul din care este confectionata rochia.

Modele de pantofi care te vor face sa stralucesti
O pereche de pantofi cu varful decupat, asa numitii „peep-toe” ar trebui sa existe in colectia oricarei femei, iar nunta nu face exceptie. Acesti pantofi te vor face sa arati senzational indiferent de ce model de rochie iti alegi. Mai mult, daca alegi o pereche cu aplicatii din cristale Swarovski, vei straluci, la propriu.

Celebrii pantofi din dantela sunt si astazi preferatii multor femei. Nota de rafinament pe care o confera acest material este, in conceptia unor designeri, unica. Opteaza, asadar, pentru a avea nu doar cei mai frumosi pantofi, ci si cei mai eleganti, așadar alege sa porti un model din dantela. Daca esti ceva mai indrazneata, poti lua in considerare un model pe glezna.

Pantofii cu barete prinse de glezne sunt intotdeauna o alegere inspirata daca iti doresti sa iti evidentiezi picioarele. Poti alege modele simple sau, din contra, poti opta pentru cele extravagante cu funde sau panglici.

Pentru cele care isi doresc sa fie elegante, dar sa pastreze in acelasi timp o nota de simplitate, o pereche de pantofi albi, cu toc, din piele, poate fi alegerea perfecta. Se poate opta, de asemenea, pentru un model mat.

Aparent simpli, balerinii pot deveni unul dintre cele mai frumoase modele de pantofi pe care le poate purta o mireasa. Din materiale fluide precum satinul sau voalul, acestia poti fi ornati cu aplicatii moderne din cristale Swarovski pentru a deveni cu adevarat niste bijuterii.

Pentru cele care prefera sa adopte un stil clasic, o pereche de pantofi care imbina albul cu negrul poate reprezenta solutia ideala. Alegeti, asadar, un model cu tocul mediu, inchise in fata. Combinatiile sunt diverse, incepand de la pantofii albi cu tocul negru, pana la cei cu aplicatii.

Daca va doriti un plus de stralucire, insa nu simtiti nevoia unor ornamente propriu-zise pe pantofi, alegeti un model de pantofi „stiletto” argintii.

cum se fac verighetele pentru nunta 727x409 - Cum se fac verighetele pentru nunta?

Cum se fac verighetele pentru nunta?

Verighetele sunt seturi de cate doua inele identice ca model si facute din acelasi metal, in acelasi timp. Astfel, cele doua verighete sunt de fapt un singur inel in momentul crearii. Ele simbolizeaza legatura dintre sot si sotie, stabilita in momentul casatoriei. Din acel moment, verighetele vor fi purtate de cei doi toata viata.

 

Verighetele dateaza inca din vechiul Egipt, de aproximativ 4.800 de ani. Pe vremea aceea, simbolistica inelelor facea referire la legatura supranaturala si la dragostea celor doi. Mai tarziu, intalnim un obicei asemanator la romani. Faptul ca o fata accepta inelul de logodna era un semn ca este de acord sa ramana toata viata alaturi de cel care i l-a oferit si ca din acel moment ea nu mai este libera. Mai mult decat atat, acceptarea inelului avea o valoare legala in celebrarea cununiei.

Astazi, verighetele au valoare religioasa, ele facand parte din ceremonialul cununiei religioase, in biserica. Savarsirea Tainei Nuntii este precedata de Logodna religioasa. Tema principala a slujbei Logodnei este credinciosia, concretizata in schimbul de verighete intre cei doi miri.

Desi exista mai multe traditii de schimbare a inelelor, in Biserica Ortodoxa Romana acest lucru se intampla astfel: preotul pune pe degetul mirelui inelul miresei, iar pe degetul miresei – pe cel al mirelui. Apoi nasul, luand inelul de la mireasa, il pune la mire, pe inelarul de la mana stanga, in timp ce nasa, luand inelul de la mire, il pune la mireasa, tot pe inelarul de la mana stanga. Inelul este inteles ca semn al fagaduintei pe care Dumnezeu o face oamenilor.

Verighetele nu trebuie neaparat sa fie din aur. Romanii, spre exemplu, foloseau fierul, care simboliza putere. in secolul al III-lea a fost inlocuit cu argintul si cu aurul, pentru ca acestea isi mentineau stralucirea in timp.

Majoritatea persoanelor poarta verigheta pe mana stanga. Cu toate acestea, unii europeni o poarta pe mana dreapta, in vreme ce unele femei din tarile scandinave poarta trei inele, unul de logodna, altul pentru casatorie si al treilea dupa ce devin mame. Evreicele poarta verigheta pe degetul aratator pentru ca acesta este degetul cu care urmaresc Torah-ul atunci cand citesc.

Puritanii refuzau sa poarte verighete pentru ca, in conceptia lor, bijuteriile erau o dovada de frivolitate. Cu toate acestea, in perioada coloniala, isi ofereau in dar degetare de nunta, cadou acceptat de biserica. Dupa nunta, taiau varful degetarului si creau astfel inele. Indiferent de cultura sau de perioada istorica, oamenii au recunoscut intotdeauna importanta simbolizarii uniunii lor prin inele.

Exista mai multe teorii care incearca sa explice de ce verigheta este purtata cu preponderenta pe inelar. Atat egiptenii cat si romanii considerau ca prin acest deget trecea o vena (vena amoris) direct spre inima. in Anglia medievala, mirele trecea verigheta pe degetul mare, apoi pe aratator si apoi pe cel mijlociu, spunand: “in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh”. Apoi punea verigheta pe urmatorul deget disponibil, si anume inelarul. Aceasta practica a fost oficializata in 1500, in “The Book of Common Prayer”.

Odata cu trecerea timpului, traditiile se schimba. Astazi, nu numai femeile poarta inele-verigheta, ci si barbatii accepta sa poarte aceasta emblema a legaturii familiale cu sotia, ca simbol al iubirii, fidelitatii si afectiunii pe care le-o poarta. Barbatii nu poarta verighete de foarte mult timp. Pana la mijlocul secolului al XII-lea, numai femeile purtau verigheta, amintind probabil de perioada in care erau considerate proprietatea barbatilor. Odata cu izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, barbatii au purtat constant verighete, ca simbol al casatoriei si al iubirii pe care o purtau sotiilor ce-i asteptau acasa.

Purtarea verighetelor este un gest romantic, care denota afectiune si respect si care, din fericire, a supravietuit in epoca moderna.

× Solicita o oferta prin What's App