Planificare nunta
Planificarea nuntii in viata unei femei incepe foarte devreme, probabil odata cu povestile nemuritoare pe care le citim in copilarie.
Fata cea mica a Imparatului Rosu se casatoreste cu Fat-Frumos si au parte de o nunta de vis la care tot poporul participa si sarbatoreste.
Si odata cu nunta lor incep sa apara si planurile noastre: o rochie alba cu o trena lunga de dantela, o multime de invitati, o petrecere memorabila. Sunt lucruri la care ne gandim parca dintotdeauna, foarte familiare, numai ca, tocmai atunci cand sunt pe cale sa devina realitate, totul se complica.
Planificare, nunta, organizare
Si daca ati crezut ca cel mai greu a fost sa-l gasim pe Fat-Frumos, incercati sa faceti rezervarile la restaurant pentru ziua minunata. Nu aveti nici o sansa daca faceti asta cu 2 saptamani inainte si se mai intampla sa fie si in luna iulie! Asa ca puneti mana pe hartie si creion, eventual o agenda mai groasa, si haideti sa vedem cum si cand trebuie abordata problema.
Cu 6 – 8 luni inainte:
E bine sa va anuntati planurile familiei. Stangeti pe toata lumea – parintii tai, parintii lui, nasii – la o cina in oras (voi platiti!) si spuneti-le la ce v-ati gandit: numar de invitati, stilul petrecerii, locul cununiei religioase, restaurantul.
Daca toata lumea stie detaliile nu va veti trezi la nunta cu numar triplu de invitati fata de capacitatea localului. Daca reusiti sa ajungeti la un consens, faceti si rezervarile la restaurant si la biserica.
Comandati invitatiile si cardurile de masa, care trebuie sa fie cu cel putin 10 in plus fata de numarul pe care l-ati stabilit anterior. Nu se stie niciodata ce matusa sau verisoara ati uitat sa puneti pe lista.
Pe sef l-ati trecut?! Puteti incepe sa trimiteti invitatiile sau sa le inmanati personal. Pentru prietenii apropiati puteti opta pentru o invitatie electronica, realizata cu arta, mult haz si muzica buna!
Mergeti la restaurant si discutati foarte clar meniul- mancare si bautura- si totodata amenajarea salii: baloane, huse pentru scaune, servetele asortate cu husele, ghirlande.
Stabiliti si celelalte detalii legate de petrecere: DJ, sonorizare, artificii, fotografii, filmare, aranjamente florale, cadourile pentru invitati/ marturiile.
Cu 4- 6 luni inainte:
Trebuie sa va ganditi la rochia de mireasa. Optiunile sunt multiple – o casa de moda celebra, croitoreasa personala, un magazin de profil – important e sa consultati cat mai multe reviste si site-uri inainte de a va decide la un model.
Veti avea surpriza sa vedeti ca rochiile cu crinolina sunt in mare parte de domeniul trecutului!
Cu 2- 4 luni inainte:
Unde mergeti in luna de miere?! Acum ar fi momentul sa faceti rezervarile pentru excursia in tinuturi exotice la care va ganditi demult.
Comandati verighetele si celelalte accesorii: buchetul miresei si al nasei, lumanarile, florile de pus in piept.
Nu uitati ca aveti nevoie si de pantofi care sa se potriveasca cu rochia si de o jartiera cat se poate de sexy ca sa aiba ce fura cavalerul de onoare.
Asigurati-va ca o prietena binevoitoare se ocupa de organizarea petrecerii burlacitelor. La cea a burlacilor participarea este probabil deja confirmata!
Interesati-va ce acte aveti nevoie pentru starea civila si mergeti la examenul medical.
Cu 2 saptamani inainte:
Depuneti actele la oficiul starii civile.
Alegeti modelul si compozitia si comandati tortul miresei. Asigurati-va ca el va fi livrat la o anumita ora la restaurant, astfel incat sa nu se strice daca nu aveti unde sa il depozitati la rece.
Faceti o proba la coafura, machiaj si programati sedinta urmatoare.
Cumparati costumul sau smoking-ul pentru mire. Puteti opta linistiti pentru negru, bej-ul este numai pentru cei timizi.
Participati la petrecerea burlacitelor. Nu plecati de acasa fara numarul de telefon al unui streaper care sa fie liber in seara cu pricina. Asta pentru orice eventualitate!
Contactati invitatii care nu si-au confirmat inca participarea ca sa aveti clar numarul final de participanti. Trimiteti la restaurant lista cu asezarea la mese, asta in cazul in care nu aveti cardurile de masa.
Confirmati rezervarile pentru luna de miere.
Cu o saptamana inainte:
Faceti o lista de sarcini pentru fiecare membru important participant la ceremonie – mire, nasi, socri si parinti.
Mergeti obligatoriu la un salon de infrumusetare si rasfatati-va putin!
Situatia ideala presupune ca cu o zi inainte de minunata ceremonie sa aveti bifati in calendar toti pasii de mai sus. Si asta pentru a fi sigure ca ziua in care veti fi mireasa sa nu fie nevoie decat sa fiti frumoase, fericite si sa zambiti mult (pozele sunt amintiri eterne!).